levering Informatie

Bent u een legitiem bedrijf?

Wij zijn een professionele postorder dienst in licentie te verkopen en farmaceutische producten te distribueren. We hebben al meer dan 5 jaar, het leveren van originele, hoogwaardige anabole steroïden en bodybuilding aanverwante producten, voorschriftvrije via het internet.

Wat is de kwaliteit van uw producten?

Al onze producten zijn 100% origineel rechtstreeks uit wereldberoemde geneeskunde distributeurs, en je het gevoel dat dit vanaf het eerste schot van de injectie of vanaf het eerste tabblad. De merken die wij omgaan met zijn Alpha Pharma, BioScience GmbH, British Dispensary, British Dragon, GenSci, LA Pharma, Max Pro en vele anderen.

Is het legaal om deze producten te kopen?

Omdat wetten verschillen van land tot land, raden wij u aan contact op met een gekwalificeerde advocaat met betrekking tot de voorschriften en beperkingen van uw land.

Moet ik een recept te bestellen?

Een recept is niet nodig om onze producten te bestellen

Hoe lang duurt het hele proces van bestellen en de scheepvaart?

Orderbevestiging met de lijst van de gekochte producten wordt verzonden naar uw contact e-mail zodra bestelling wordt geplaatst.
Zodra de betaling is ontvangen, we verwerken en verzenden uw bestelling binnen tot 2-5 werkdagen. Levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de methode van onze scheepvaart, postdienst efficiëntie, douaneafhandeling, internationale doorvoer, enz., Dat is waarom we alleen kunnen geven u een benadering op basis van onze statistieken en eerdere ervaringen.

Meestal verzending naar de VS (waar de meeste van onze klanten vandaan komen) neemt 7-15 werkdagen na het volgen code wordt verstrekt.

Wat is het maximale bedrag dat ik kan in één keer bestellen?

We hebben geen grenzen aan hoeveel u kunt bestellen. Echter, je moet een gekwalificeerd persoon ten aanzien van de hoeveelheid die u wilt bestellen, omdat er mogelijk regelgeving op die specifieke producten in hoeveelheid import te raadplegen.

Wij raden onze eerste keer klant om een ​​test aankoop te doen en daarna zie je dat u tevreden bent met onze diensten die wij zullen blij zijn om u meer te dienen.

Onze betaalmethoden

Wij zijn een van de weinige online steroïden winkels die betalen met de belangrijkste creditcards.

Maar we liever onze eerste keer dat klanten niet om orders te plaatsen voor meer dan € 750 met behulp van hun creditcard. Eerste keer klanten met bestellingen van meer dan € 750 wordt geadviseerd om te betalen via een overschrijving of overschrijving (zoals Moneygram), of Bitcoins. Deze betalingsmethoden geen verificatie nodig hebben en klanten die ze gebruiken krijgen  10% korting  op dure orders elke keer als ze betalen niet via credit card.

Onze tweede keer klanten krijgen korting op elke nieuwe bestelling en zijn van harte welkom om te betalen via creditcard voor elk bedrag.

Hoe mijn betaling wordt verwerkt?

Zodra u uw betaling in te dienen via credit card kunnen we nodig hebben om uw bestelling te controleren. Dit is waarom het belangrijk is voor ons om uw hebben  geldig telefoonnummer . Als de orde niet geslaagd is onze verificatie of als we niet in staat zijn om dan contact yout uw credit card betaling worden niet geaccepteerd en wij bieden u om te betalen via alternatieve betalingswijze hierboven beschreven.

Zodra uw betaling is geverifieerd en passeren ons fraudebestrijding controle van uw kaart wordt gebracht. Meestal goedgekeurde betalingen worden verwerkt en opgeruimd binnen 1-2 werkdagen en uw bestelling wordt doorgegeven voor de scheepvaart na dat.

Ik geplaatste bestelling, maar mijn creditcard wordt niet belast?

Uw creditcard wordt niet onmiddellijk ten laste na uw aankoop. Verificatie proces duurt van 2 uur tot 2 werkdagen. Als uw kaart na uw aankoop niet binnen 2 werkdagen betaalt neem dan contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken.

Mijn afleveradres is anders dan het factuuradres.

Dit is geen probleem zolang de namen op credit card en scheepvaart bestemming zijn hetzelfde. Maar in het geval wij adviezen van betaling gateway voor deze bestelling kunt u worden voorbereid dat we extra controle nodig controleren.

Als facturering land verschillend is van de scheepvaart land vragen wij om te betalen via een alternatieve betaalmethode.

Kan ik betalen via een overschrijving en zijn er voordelen als ik kiezen voor deze betaalmethode?

Wij bieden u  5% korting  op elke bestelling via een bankoverschrijving betaald. Plus  wij dekken bankkosten . Bijvoorbeeld, als uw bestelling is voor € 400 en u bent bereid om geld te betalen via de bank van de totale je nodig hebt om te sturen zal worden 400 € - € 20 (5% korting) - € 40 (bank transfersom) = € 340

Als uw bestelling totaal is meer dan € 750 bieden wij  10% korting  in combinatie met andere kortingen je krijgt (terugkerende klant, promotiecode of een speciale promotie kortingen) plus wij compenseren bankkosten.

Europese klanten kunnen betalen via Überweisung (Duitsland) en IBAN overschrijving op onze EU bankrekening. SEPA-overschrijvingen zijn gratis en u krijgt  10% korting  op elke bestelling.

Betalingen via de bank geen verificatie nodig en worden normaal gesproken verwerkt en opgeruimd binnen 1-2 werkdagen. Dus je bestelling krijg je sneller.

Welke kortingen bieden jullie aan?

Wij hebben de volgende lijst met kortingen beschikbaar op dit moment:

  • 5% korting op bestellingen van minder dan € 750 als betalingswijze is bankoverschrijving, money transfer of Bitcoins.
  • 10% korting op bestellingen met een totaal van meer dan € 750 als betalingswijze is bankoverschrijving, money transfer of Bitcoins.
  • 5% op een terugkerende klant orde.
  • 10% korting op elke bestelling van de klant terug te keren met de waarde van meer dan € 750 (ongeacht welke betaalmethode wordt gekozen).

 

Plus we bieden verschillende soorten van seizoensgebonden verkoop en promoties, zoals kortingen op onze steroïde cycli.

Hoe producten worden verscheept?

Na een geslaagde betaling, wordt uw bestelling doorgegeven voor de scheepvaart en tracking code wordt geleverd binnen 2-5 werkdagen.

We maken gebruik van EMS (USPS) traceerbaar scheepvaart die handtekening vereist bij aankomst van het product. Alle pakketten kunnen worden getraceerd via deze sites:

https://www.usps.com  (USA orders wanneer product is al in de VS)

http://www.track-trace.com/post  (pakketten op elk stadium van de levering aan elk land gestuurd)

Hoe worden bulk / grote hoeveelheid bestellingen verzonden?

Als de bestelling is te groot genoeg om niet passen in dezelfde zending enveloppe als een klein formaat orde, we garanderen dat de bestelling zal worden verdeeld in de benodigde hoeveelheid pakketten. Het maakt niet uit hoe groot uw bestelling is, gerust te stellen wij u dezelfde discretie niveau en ompakken wordt gebruikt als met een klein formaat orde. Plus het maakt niet uit op uw bestelling size betaalt u verzendkosten vergoeding slechts een keer.

Hoe lang duurt het verzendproces te nemen?

Geschatte levertijd is 5-17 werkdagen, afhankelijk van de bestemming.
5-12 werkdagen naar de VS, Canada, Europa en Azië,
8-17 werkdagen naar Zuid-Afrika

Is er een mogelijkheid voor een het verschepen vertraging?

Levertijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de postdienst efficiëntie, douaneafhandeling, internationale doorvoer, enz., En daarom geven wij u een benadering op basis van onze statistieken en eerdere ervaringen.

Meestal 80-85% van luchtpost pakketten komen met 10 dagen, en 15-20% komen binnen 10-15 werkdagen. Dit is een weerspiegeling van inconsistenties met diverse post vertegenwoordigers, en niet diensten die door ons. De belangrijkste vertraging gebeurt als gevolg van inklaring in het land waar de producten van en gewoonte in het land van bestemming worden verzonden. In het geval u zien dat uw tracking code niet beweegt gedurende 5 dagen is dit de belangrijkste reden waarom dit gebeurt.

Iedere internationale zending normaal gaat door de lokale en nationale postdienst in het land van herkomst, dan de uitvoer, evenals de verzending overdracht via havens van uitgang, doorvoer naar het land van bestemming met een internationale postdienst, de invoer in het land van bestemming (inklaring), en tenslotte de lokale en nationale postdienst in het land van bestemming. Elke volgende stap heeft een impact op de levertijd. Zelfs als de meerderheid van deze stappen met succes zijn uitgevoerd in een tijdig, inefficiëntie of tijdelijke inactiviteit tijdens een enkele stap is genoeg om de levertijd te verlengen over de gebruikelijke en toegewezen tijdsbestek

Heeft u naar postbussen?

Ja, we verzenden naar postbussen

Is een handtekening nodig is voor de scheepvaart en waarom?

Ja, onze verzendmethode vereist handtekening van uw kant bij levering. Dit stelt ons in staat om eventuele frauduleuze terugboeking vechten als klant krijgt zijn bestelling en beweert dat hij nooit iets ontvangen. We hebben 99% succesvolle tarief van het winnen van een dergelijke credit card geschillen omdat wij correspondentie met onze klanten, hun bestelling informatie, beeld van onze pakket en bevestiging van postdienst dat artikel wordt geleverd. Integendeel, elke frauduleuze geschil schaadt credit verslag van FRAUDER en beïnvloedt zijn krediet geschiedenis plus maakt hem betalen van € 25 tot € 200 voor onwettige geschil.

Waar heb je het schip uit?

Verzending wordt geregeld vanuit India, Singapore, Thailand, de Europese Unie. Onze organisatie naam is niet vermeld op elke verpakking en zendingen zijn gemaakt van diverse scheepvaart punten om maximale discretie en de hoogste kans op een succesvolle levering te garanderen.

Welke landen verzenden jullie?

Wij verzenden wereldwijd.

Wat als pakket wordt in beslag genomen door de douane?

We hebben 99,9% succes levering tarief aan de VS, Canada, Europa en Zuid-Afrika. Zelfs als producten te krijgen in beslag genomen (1% mogelijkheid om op basis van onze statistieken door jaren), bieden wij nieuwe levering of krediet naar nieuwe aankoop op onze site. We zullen alleen moet u e-mail ons de officiële kennisgeving van het postkantoor of aangepaste dat pakket werd gestopt en we zullen nieuwe levering binnen 3 werkdagen te regelen.

Verzending site zegt het volgen bestaat niet.

Tracking kan worden gedaan na 72 uur, omdat van ons leveringsprogramma center pakket gaat naar logistiek magazijn en wacht op maat. Als conversiecode niet in het systeem na 3 werkdagen neem dan contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken.

Wij raden onze klanten van de VS te gebruiken  track-trace.com  site tot item volgen USA bereikt. Daarna kun je USPS website gebruiken om uw pakket te volgen. Wij raden u aan uw e-mail op USPS site te gaan om elke update over afleverstatus te krijgen.

Mijn conversiecode niet beweegt.

Meestal gebeurt dit wanneer items worden op maat worden vastgehouden en wachten inklaring. Dit betekent niet dat enig probleem. Maar als uw tracking code toont geen vooruitgang binnen 10 dagen neem dan contact met ons op en wij zullen dit onderzoeken. Ook kunnen wij u adviseren om contact op met uw lokale EMS (USPS) kantoor met de tracking code om gedetailleerde informatie te komen waar item is op dit moment.

Bestel aankwamen, maar het is niet compleet.

Neem dan contact met ons op wanneer u een dergelijk probleem hebt. Wij zullen u ons het beeld van wat je hebt inclusief verpakking labels te sturen. Dit zal ons helpen om te onderzoeken hoe dit is gebeurd om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Meestal komen we terug met het resultaat van het onderzoek binnen 2 werkdagen. Als gevolg daarvan kunnen wij u teruglevering van ontbrekende items, gedeeltelijke terugbetaling, krediet aan te bieden in de richting van uw nieuwe aankoop en kortingsbon voor dit probleem te compenseren.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

Aangezien onze diensten worden geoptimaliseerd om online en wereldwijd worden uitgevoerd, U bent meer dan welkom om contact op te nemen met onze sales afdeling via onze website op pagina  contact met ons op .

Meestal e-mail verzoeken worden beantwoord binnen 24 uur, maar soms kan het 2 werkdagen duren voor ons om te antwoorden. E-mail verzoeken verzonden op vrijdag worden soms antwoordde op maandag door het tijdsverschil in werktijden van onze support team en uw locatie.